om


Strax innan det historiska  första giget...

Hur det hela började


Under många år hade Lars-Erik, Leif och Oskar spelat tillsammans i olika konstellationer. På Medeltidsveckan 2012 introducerades Lars-Erik för Max som visade sig vara en fabulös violinist. Ett trevande första rep som kvartett skedde på ett fält i Huvudsta våren 2013, sedan började saker att hända!  Ett trettiotal låtar repades in i all hast. Första giget skedde 2:a november 2013 på Black Sheep Arms i Visby och resten är, som det heter, historia!


Nu har Tjaut snart spelat ihop i sex år. Det är en fantastiskt rolig resa, och vi planerar inte att slå av på takten framöver. Tjaut hittar ständigt nya utmaningar inom och utanför musiken och så länge detta pågår så lever vi!   


Tjaut är;


Lars-Erik Åkerlund

gitarr, bas, vevlira, sång

Max Smeberg

fiol, sång

Leif Stille

irländsk flöjt, tin whistle, mandolin, mandola, gitarr, säckpipa, munspel, sång

Oskar Göransson

bodhrán, slagverk, tin whistle, low whistle, sång

...Och namnet?


Varför tar man ett bandnamn som skapar förvirring hos den som hör det första gången?

Under pågående semester på Gotland åkte Leif förbi en vägskylt och tänkte "bra namn på ett band!". Enligt gotländsk ordbok är "skogstjaut" ett litet skogsstycke eller en skogshage emedan det genljuder när man ropar (Tjäuter) i skogen. Själva brukar vi numera skandera "Tjaut like you mean it!", skamlöst stulet från ett av våra första fans.